Brokuł z piekarnika czyli proste rzeczy są najlepsze. Odchodzenie od standardów z kolei pozwala odkryć coś nowego – zaskoczyć. Spróbujcie koniecznie brokułów z piekarnika – są zdrowe, pyszne i będą hitem w Waszym domu.
Brokuł z piekarnika
Czy brokuł trzeba gotować przed pieczeniem?
Nie, nie trzeba gotować brokułów przed pieczeniem. Wystarczy je umyć i podzielić na części, dodać przyprawy. Jeśli ugotowałbyś brokuły przed pieczeniem, nie byłyby chrupkie i jędrne.
Brokuł z piekarnika:
- 1 duży brokuł
- 1 płaska łyżeczka sproszkowanego czosnku, pół łyżeczki pieprzu, szczypta soli himalajskiej
- 2 łyżki oleju rzepakowego albo oliwy z oliwek
1. Brokuły myjemy, rozdzielamy różyczki na drobno – musimy również odkroić grube końcówki.

Cześć! Jestem Joasia i jestem wegetariańską szamanką 🙂 Zapraszam Was na mojego bloga gdzie znajdziecie wiele moich przepisów.
Mniam!
Pyszne! Ja zrobilam brokula z kalafiorem, a zamiast czosnku w proszku uzylam swiezego czosnku i rowniez smakuje wysmienicie.
super 🙂 fajnie, że użyłaś świeżego! Zachęcam do spróbowania innych przepisów
pozdrawiam 🙂
Dzis zrobie.