Dodatek do innych dań lub podane z rozmaitymi sałatami i sosami pomysł na zdrowy obiad i kolację. Słodkie bataty – pieczone wolno z sokiem z granatów – spróbujcie koniecznie!
Składniki:
- 1 kg batatów
- 2 granaty
- 3 łyżeczki oleju lub oliwy z oliwek
- Sól, pieprz
Koperkowy – przepis tutaj
1. Bataty myjemy dokładnie, odkrawamy końcówki, przekrajany na pół i nacinamy (w kratkę).

Cześć! Jestem Joasia i jestem wegetariańską szamanką 🙂 Zapraszam Was na mojego bloga gdzie znajdziecie wiele moich przepisów.
wyglądają bardzo apetycznie!
Oczywiście, że spróbuje, bo bataty wprost uwielbiam i dosyć często je przyrządzam, a ta słodka granatowa nuta jeszcze bardziej kusi by je tak zjeść 🙂
wygląda świetnie, chętnie wypróbuje ten przepis 🙂
Dodałam tego bloga do listy blogów wegetariańskich – http://wega-kuchnia.blogspot.com/