Ogórki curry – lekko chrupiące, do słoików na zimę. Zobacz prosty przepis na pyszne przetwory!
Moja pierwsza przygoda z przetworami wyszła wyśmienicie! Zrobiłam sałatkę szwedzką, ogórki konserwowe, ogórki w zalewie curry, domowy keczup, ogórki kiszone i sos z pieczonych papryk. W pierwszej kolejności chciałam Wam pokazać przepis na ogórki w zalewie curry – wyszły przepyszne! Lekko chrupiące, nie za słodkie, jak dla mnie – idealne!
Dajcie znać, czy chlelibyście również przepisy na pozostałe przetwory na zimę.
Składniki:
- 2 kg ogórków – najlepiej dość małych
- 1 litr wody
- 3/4 szklanki octu
- 1/3 szklanki cukru
- 3 łyżeczki przyprawy curry
- 0,5 łyżeczki kurkumu
- 1 mała czerwona papryka
- 1 mała cebula
- 1 płaska łyżka soli

Cześć! Jestem Joasia i jestem wegetariańską szamanką 🙂 Zapraszam Was na mojego bloga gdzie znajdziecie wiele moich przepisów.