Czym prostszy przepis, tym smaczniejsze dania. Zgadzacie się? Połączenie zaledwie dwóch składników, wzbogaconych o podstawowe przyprawy – czyli cebulkowa pasta z tofu. Do kanapek, na leniwe weekendowe śniadanie, do tostów, chrupiących chlebowych paluszków, pokrojonych w słupki warzyw.
Składniki:
- 0,5 kostki naturalnego tofu
- 2 średniej wielkości cebule
- Sól, pieprz, sól czosnkowa
- 0,5-1 łyżeczka wegańskiej margaryny lub 1 łyżka oleju
1. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie pióra.
3. Połowę uduszonej cebuli blenderujemy z tofu. Przyprawiamy solą, solą czosnkową i pieprzem. Drugą polowę duszonej cebuli dzielimy na 2 porcje. Pierwszą mieszamy z masą, drugą zostawiamy do ułożenia już bezpośrednio na paście rozsmarowanej na pieczywie.

Cześć! Jestem Joasia i jestem wegetariańską szamanką 🙂 Zapraszam Was na mojego bloga gdzie znajdziecie wiele moich przepisów.


Czy taką pastę można jakoś zapasteryzować i dłużej przechowywać?
past z tofu raczej nie polecam do pasteryzacji