Grzanki z awokado i jajkiem sadzonym

615

Grzanki z awokado i jajkiem sadzonym czyli proste, a jednak wyjątkowe śniadanie! Ta kombinacja świeżego awokado, chrupiącej grzanki i  jajka sadzonego stworzy niezwykle smakowite danie, które rozpocznie Twój dzień od najlepszej strony. Przygotuj się na kulinarne doznania!

grzanki z awokado i jajkiem sadzonym

Przepis na grzanki z awokado i jajkiem

Grzanki z awokado i jajkiem

Propozycja na proste i dobre śniadanie!
Liczba porcji 1 osoba
Czas całkowity 6 minutes

Składniki

  • 2 szt. jajko
  • 0,3 sz. awokado
  • 2 kromki chleba (u mnie górski z Lidla)
  • 0,5 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 garść rukoli
  • 0,3 szt. słodka czerwona papryka
  • sól, pieprz do smaku
  • koperek

Przygotowanie

  • Umieść kromki chleba na rozgrzanej patelni i obsmaż je z obu stron, aż staną się złociste i chrupiące. Przenieś grzanki na talerz
  • Na tej samej patelni, na której przygotowywałeś grzanki, rozgrzej oliwę z oliwek i zrób 2 jajka sadzone.
  • Na grzankach rozgnieć awokado. Połóż rukolę, jajka sadzone. Posól i popieprz. Dodaj słodką czerwoną paprykę
  • Całość posyp koperkiem.
Cost: 10
Styl: Breakfast
Słowa kluczowe: jajka

Join the Conversation

  1. Jak może być jajko skoro blog jest VEGE?!

    1. Joanna Rutkowska Author says:

      blog jest wegetariański 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ranking ocen




Close
VegeSzamanka © Copyright 2022. All rights reserved.
Close