Słodko-ostry sos pomidorowy

477

Sos idealny do różnych kotletów warzywnych. Nie przepadam za ostrymi potrawami, ale ten sos jest na prawdę bardzo dobry i przede wszystkim prosty.

Składniki:
Puszka całych pomidorów
Łyżeczka czerwonej ostrej papryki
Łyżeczka cukru
Oliwa

Przygotowanie:
Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy pomidory wraz z sosem, rozdrabniamy je lekko widelcem. Dodajemy łyżeczkę cukru i papryki. Wszystko smażymy do momentu wyparowania wody – sos ma być gęsty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close

Ta strona używa plików cookie, aby poprawić Twoje doświadczenia przeglądania i zapewnić prawidłowe funkcjonowanie strony. Korzystając dalej z tej strony, potwierdzasz i akceptujesz używanie plików cookie.

Akceptuj wszystkie Akceptuj tylko wymagane