Go Back Email Link
5 1 głos

Omlet z cukinią i camembertem

Propozycja na wiosenny omlet na śniadanie. Jest przepyszny!
Liczba porcji 1 osoba
Czas całkowity 7 minutes

Składniki

  • 2 szt. jajka
  • 1 łyżeczka oliwa z oliwek
  • 0,5 szt. niedużej cukinii
  • 30 g camemberta
  • garść roszponki
  • sól, pieprz do smaku
  • 5 szt. pomidorków koktajlowych

Przygotowanie

  • Cukinię pokrój w cienkie plasterki
  • Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni
  • Lekko podsmaż cukinię
  • Jajka roztrzep z solą, pieprzem i posiekanym kperkiem
  • Gdy cukinia będzie już lekko miękka, wlej jajka, zmniejszy ogień i przykryj patelnię przykrywkę
  • Gdy jajka już się lekko zetną, połóż pokrojony camambert i ponownie przykryj patelnię
  • Całość smaż jeszcze na wolnym ogniu przez chwilę
  • Omleta przełóż na talerz, połóż na niego pokrojone na pół pomidorki koktajlowy i roszponkę

Notatki

W tej wersji omleta nie przewracamy na drugą stronę
 
Styl: Śniadanie, wegetariańskie
Słowa kluczowe: omlet, omlet z cukinią