Go Back Email Link

Bajgiel z jajkiem i awokado

Propozycja na zdrowe i smaczne śniadanie
Liczba porcji 1 porcja
Czas całkowity 10 minutes

Składniki

  • 1 szt. bajgiel z makiem z Lidla
  • 2 szt. jajko
  • 1/4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/4 szt. awokado
  • 5 szt. pomidorków koktajlowych
  • 1/4 szt. małej cebuli czerwonej
  • garść roszponki
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  • Rozgrzej oliwę z oliwek i zrób jajecznicę
  • Pomidorki pokrój drobno, cebulę poszatkuj. Całość rozgnieć z awokado
  • Bajgla przekrój na pół i podgrzej na patelni lub w piekarniku
  • Na jednej połówce bajgla połóż jajecznicę, na drugiej rozgniecioną pastę z awokado, połóż roszponkę
  • Bajgla złóż i przekrój na pół

Notatki

Makro:
480 kcal, B 22 g, W 48 g, T 23 g
kalorie: 480kcal
Styl: Breakfast