Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Bajgiel z jajkiem i awokado
Propozycja na zdrowe i smaczne śniadanie
Liczba porcji
1
porcja
Czas całkowity
10
minutes
mins
Składniki
1
szt.
bajgiel z makiem z Lidla
2
szt.
jajko
1/4
łyżki
oliwy z oliwek
1/4
szt.
awokado
5
szt.
pomidorków koktajlowych
1/4
szt.
małej cebuli czerwonej
garść
roszponki
sól i pieprz
Przygotowanie
Rozgrzej oliwę z oliwek i zrób jajecznicę
Pomidorki pokrój drobno, cebulę poszatkuj. Całość rozgnieć z awokado
Bajgla przekrój na pół i podgrzej na patelni lub w piekarniku
Na jednej połówce bajgla połóż jajecznicę, na drugiej rozgniecioną pastę z awokado, połóż roszponkę
Bajgla złóż i przekrój na pół
Notatki
Makro:
480 kcal, B 22 g, W 48 g, T 23 g
kalorie:
480
kcal
Styl:
Breakfast