Go Back Email Link

Kanapki z pastą z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów

pyszna opcja na zdrowe śniadanie
Liczba porcji 2 osoby
Czas całkowity 7 minutes

Składniki

Składniki na pastę z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów

  • 1 puszka czerwonej fasoli (400 g puszka, po odsączeniu ok. 240 g)
  • 7-8 szt. suszonych pomidorów w oleju
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1/3 łyżeczki oregano
  • 1/3 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki

Kanapki z pastą z czerwonej fasoli

  • 4 kromki żytniego chleba
  • 1 garść roszponki
  • 0,5 szt. awokado
  • 0,5 szt. czerwonej papryki

Przygotowanie

Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów

  • Fasolę odsącz z puszki i opłucz pod wodą
  • Fasolę, suszone pomidory i przyprawy zmiksuj (nie musi być to super jednolita masa)

Jak zrobić kanapki z pastą z czerwonej fasoli?

  • Chleb przypiecz na patelni z dwóch stron
  • Nałóż pastę na chleb
  • Na drugiej kromce rozgnieć awokado
  • Dołóż roszponkę i czerwoną paprykę. Złóż kanapki. Smacznego!
Cost: 15
Styl: Śniadanie
Kuchnia: Fusion
Słowa kluczowe: pasta