Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Kanapki z pastą z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów
pyszna opcja na zdrowe śniadanie
Liczba porcji
2
osoby
Czas całkowity
7
minutes
mins
Składniki
Składniki na pastę z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów
1
puszka
czerwonej fasoli (400 g puszka, po odsączeniu ok. 240 g)
7-8
szt.
suszonych pomidorów w oleju
1
szczypta
soli
1
szczypta
pieprzu
1/3
łyżeczki
oregano
1/3
łyżeczki
czerwonej słodkiej papryki
Kanapki z pastą z czerwonej fasoli
4
kromki
żytniego chleba
1
garść
roszponki
0,5
szt.
awokado
0,5
szt.
czerwonej papryki
Przygotowanie
Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów
Fasolę odsącz z puszki i opłucz pod wodą
Fasolę, suszone pomidory i przyprawy zmiksuj (nie musi być to super jednolita masa)
Jak zrobić kanapki z pastą z czerwonej fasoli?
Chleb przypiecz na patelni z dwóch stron
Nałóż pastę na chleb
Na drugiej kromce rozgnieć awokado
Dołóż roszponkę i czerwoną paprykę. Złóż kanapki. Smacznego!
Cost:
15
Styl:
Śniadanie
Kuchnia:
Fusion
Słowa kluczowe:
pasta