Sałatka z czerwonej fasoli i awokado – super opcja na lunch do pracy – pakujesz w pudełeczko i wyciągasz pożywny posiłek. Sałatka sycąca i bardzo smaczna.
Sałatka z czerwonej fasoli i awokado
Składniki (na 3 porcje)
- Pół puszki czerwonej fasoli
- Pół awokado
- 1/3 szklanki kukurydzy
- 1/4 żółtej papryki
- 10 pomidorków koktajlowych
- Spora garść pestek dyni
- Łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Awokado i żółtą paprykę kroimy w drobną kosteczkę.
2. Pomidorki kroimy na ćwiartki.
3. Pestki prażymy na patelni (bez dodatku oleju)
4. Wszystkie składniki przekładamy do miski, solimy, pieprzymy i gotowe!

Cześć! Jestem Joasia i jestem wegetariańską szamanką 🙂 Zapraszam Was na mojego bloga gdzie znajdziecie wiele moich przepisów.
Świetny pomysł na zdrową sałatkę 🙂
Uwielbiam takie przepisy 🙂