Szybka sałatka z czerwonej fasoli i awokado

544

Sałatka z czerwonej fasoli i awokado – super opcja na lunch do pracy – pakujesz w pudełeczko i wyciągasz pożywny posiłek. Sałatka sycąca i bardzo smaczna.

Sałatka z czerwonej fasoli i awokado


Składniki (na 3 porcje)

  • Pół puszki czerwonej fasoli
  • Pół awokado
  • 1/3 szklanki kukurydzy
  • 1/4 żółtej papryki
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • Spora garść pestek dyni
  • Łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • Sól, pieprz


Przygotowanie:

1. Awokado i żółtą paprykę kroimy w drobną kosteczkę.
2. Pomidorki kroimy na ćwiartki.
3. Pestki prażymy na patelni (bez dodatku oleju)
4. Wszystkie składniki przekładamy do miski, solimy, pieprzymy i gotowe!

sa 25C5 2582atka 2Bz 2Bawokado

 

Join the Conversation

  1. Świetny pomysł na zdrową sałatkę 🙂

  2. Uwielbiam takie przepisy 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
VegeSzamanka © Copyright 2022. All rights reserved.
Close