Placuszki z czerwonej fasoli
Składniki na placuszki:
1 puszka czerwonej fasoli
1 mała cebula
1 duży ząbek czosnku
Niewielki pęczek koperku
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki keczupu
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki pieprzu cytrynowego
Szczypta pieprzu czarnego
1 łyżka kaszki kukurydzianej
1 łyżka oleju
Pozostałe składniki:
1 okrągła cukinia
Sól
Przygotowanie:
1. Cukinie kroimy na grube, około 1,5-centymetrowe okrągłe plastry. Obsypujemy solą, odstawiamy na kilka minut.
2. Siekamy cebulę i czosnek, wrzucamy do blendera. Dodajemy czerwoną fasolę, keczup, musztardę i sos sojowy. Blenderujemy na gładką masę.
3. Dodajemy pozostałe przyprawy, posiekany koperek, mąkę, kaszkę i olej. Mieszamy.
4. Na każdy plaster cukinii nakładamy grubą (około 1 cm) warstwę masy fasolowej.
5. Układamy stroną od cukinii na tacce grillowej. Po 10-15 minutach przekładamy na drugą, fasolową stronę. Grillujemy kolejne 10-15 minut.
6. Podajemy z mieszanką sałat, kiełków i ulubionym sosem.

Cześć! Jestem Joasia i jestem wegetariańską szamanką 🙂 Zapraszam Was na mojego bloga gdzie znajdziecie wiele moich przepisów.
wyśmienite!
super!
dobre na lunch
Witam 😀
Gratuluję udziału w warsztatach 🙂
Do zobaczenia w piątek na miejscu 🙂
Miło będzie poznać nowe osoby z tą samą pasją.
Tez się bardzo cieszę:) Do zobaczenia!