Surówka z rzodkiewki i imbiru

298

Surówka z rzodkiewki i imbiru świetna do roślinnych kotletów. Nieco orientalna, inna, ale warta spróbowania.

Miłośnicy imbiru pokochają takie połączenie – surówka jest wyrazista w smaku, mocno czuć imbir i kolendrę. I choć rzodkiewki jest najwięcej, to w smaku schodzi do drugi plan. Surówka świetnie komponuje się z daniami indyjskimi, ale również będzie odpowiednia do „polskiego obiadu” – kotletów z wszelakich warzyw i ziemniaków.
Składniki na 3 osoby:

2 pęczki rzodkiewki
Garstka liści z rzodkiewki
1 łyżeczka startego imbiru
Około 4 łyżek kolendry – 2 garstki (orientacyjnie)
1,5 łyżeczki czarnuszki
Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Rzodkiewkę trzemy na tartce, dodajemy starty imbir, posiekane listki i kolendrę. Przyprawiamy do smaku, posypujemy czarnuszką.

surwka+rzodkiewka2

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
VegeSzamanka © Copyright 2022. All rights reserved.
Close